Reisinformatie

Reisinformatie Kaapverdië

 

Op zoek naar een diverse vakantiebestemming? Boek dan een fantastische reis naar Kaapverdië, of wel de Kaapverdische Eilanden. Kaapverdië bestaat uit verschillende eilanden waar je heerlijk kunt ontspannen aan het strand of de mooie natuur kunt ontdekken. Een must see!

 

Bezienswaardigheden Kaapverdië

 

Wat is er te doen op Kaapverdië? Dat zullen we jullie eens vertellen! Natuurlijk moeten jullie de verschillende, paradijselijke stranden ontdekken… Daar staat Kaapverdië onder andere bekend om! Maar wij hebben nog wat andere bezienswaardigheden verzameld:

  • Pico de Fogo
  • Praia
  • Santiago
  • Carreta Carreta schildpadden
  • Jardim Botanico

 

Klimaat / beste reistijd Kaapverdië

 

Het klimaat van Kaapverdië is net geen woestijnklimaat te noemen. Dit komt door de vele regenbuien in het laagseizoen van Kaapverdië. Daarom wordt het klimaat ook wel een warm steppeklimaat genoemd. Je kunt het beste een vakantie boeken in het hoogseizoen, van april tot en met juli. In het laagseizoen kan het jullie gehele vakantie door regenen.

 

 

Waar ligt Kaapverdië?

 

Het land is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Kaapverdië wordt ook wel eens de Kaapverdische Eilanden genoemd, dit door de vele eilanden. Kaapverdië ligt voor de westkust van Afrika. Van Amsterdam naar Kaapverdië is het ongeveer zes uur vliegen.

 

Valuta Kaapverdië

 

In Kaapverdië betaal je met de Kaapverdische escudo. Je kunt zowel met debet- als creditcard betalen.

 

Op de website van de Rijksoverheid kun je alle informatie over Kaapverdië vinden, zoals het hebben van een paspoort, inentingen en het actuele reisadvies naar Kaapverdië.